• Slide 2 - Aardbei
  • Slide 1 - Aardbei

Voordelen teeltgootsysteem

Door de opmars van gesloten telen, heeft het telen op goten een grote evolutie doorgemaakt. In veel gevallen is 100 % gesloten telen zelfs een milieuvereiste. Met teeltgoten van FormFlex kunt u aan die eisen voldoen en besparen op productie- en arbeidskosten.

Voordelen:

  • Hergebruik van drainwater en meststoffen
  • De waterhuishouding is voor elke plant identiek
  • De luchtcirculatie door het gewas is optimaal
  • Groei van de gewassen is beter te sturen
  • Ziekten en plagen krijgen minder kans
  • De arbeidsproductiviteit stijgt
  • Verbetering arbeidsomstandigheden door werken op de goede hoogte
  • Deze voordelen resulteren in een hogere productie, van betere kwaliteit.

Uw teeltgootsysteem op maat

Metazet/FormFlex levert een compleet assortiment goten voor verschillende teelten. In nauw overleg met u kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teelt. Elke goot is leverbaar in diverse maatvoeringen zodat wij deze volledig naar uw wensen kunnen aanpassen.

Meer informatie over het gootsysteem voor uw teelt vind u in de brochure!

Download de brochure

KG teeltgoot

De KG-goot bewijst al vele jaren dé ideale goot voor de aardbeienteelt te zijn. Mede door de flexibiliteit in goothoogte en –breedte kan de KG-goot gebruikt worden in combinatie met ieder teeltmedium. De hoge draincapaciteit draagt bij aan het zorgeloze gebruik van het systeem, zodat al uw aandacht kan gaan naar uw gewas.

SKG teeltgoot

De SKG-goot heeft binnen een jaar na de introductie zijn sporen inmiddels ruim verdiend. De SKG-goot is ontwikkeld om de nieuwste generatie teeltbakken optimaal te ondersteunen. De trend dat deze bakken en potten smaller en hoger worden, vraagt om een aangepaste goot. De SKG-goot biedt een solide en stabiel vlak waar de bak op kan komen te staan, tegelijkertijd dragen de recht opstaande wanden van de goot bij aan een optimale zijdelingse ondersteuning. De SKG-goot kan overspanningen tot 5,00 meter aan, zonder gebruik van dikker staal of extra ophangingen. De breedte van de goot is variabel en de goot is leverbaar in twee verschillende hoogtes.

MK teeltgoot en MKH teeltgoot

Voor de buitenteelt op stellingen zijn de MK-goot en MKH-goot dé goten bij uitstek. Het optimale draagvlak voor verschillende teeltmedia, een waterkanaal met zeer hoge draincapaciteit en de uiteenlopende toepasbaarheid van deze goten dragen hier mede aan bij. De MK-goot is geschikt voor alle denkbare teeltwijzen zoals containers, bakken en zakken bijvoorbeeld. De MKH-goot kan naast deze toepassingen ook gebruikt worden in combinatie met los substraat.