• slide 1
  • slide 2

Voordelen teeltgootsysteem

Door de opmars van gesloten telen, heeft het telen op goten een grote evolutie doorgemaakt. In veel gevallen is 100 % gesloten telen zelfs een milieuvereiste. Met teeltgoten van FormFlex kunt u aan die eisen voldoen en besparen op productie- en arbeidskosten.

Voordelen:

  • Hergebruik van drainwater en meststoffen
  • De waterhuishouding is voor elke plant identiek
  • De luchtcirculatie door het gewas is optimaal
  • Groei van de gewassen is beter te sturen
  • Ziekten en plagen krijgen minder kans
  • De arbeidsproductiviteit stijgt
  • Verbetering arbeidsomstandigheden door werken op de goede hoogte
  • Deze voordelen resulteren in een hogere productie, van betere kwaliteit.

Uw teeltgootsysteem op maat

Metazet/FormFlex levert een compleet assortiment goten voor verschillende teelten. In nauw overleg met u kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teelt. Elke goot is leverbaar in diverse maatvoeringen zodat wij deze volledig naar uw wensen kunnen aanpassen.

Meer informatie over het gootsysteem voor uw teelt vind u in de brochure!

Download de brochure

PG teeltgoot

De KG-goot bewijst al vele jaren dé ideale goot voor de aardbeienteelt te zijn. Mede door de flexibiliteit in goothoogte en –breedte kan de KG-goot gebruikt worden in combinatie met ieder teeltmedium. De hoge draincapaciteit draagt bij aan het zorgeloze gebruik van het systeem, zodat al uw aandacht kan gaan naar uw gewas.

Voor de teelt van potplanten in het algemeen en de gerberateelt in het bijzonder, heeft Metazet/FormFlex de PG Teeltgoot ontwikkeld. Deze pottengoot klemt de potten stevig vast, maar de potten blijven eenvoudig verwijderbaar. De perfecte integratie van de druppelslang en de diverse mogelijkheden voor de stekers bieden u vele voordelen. Doordat de plantwortels gescheiden zijn van het drainwater, zal er geen wortelgroei in het drainwater plaatsvinden en maken ziektes veel minder kans. De naar binnen gebogen gootranden voorkomen bovendien snijwonden. Metazet/FormFlex kan in overleg met u en afhankelijk van de door u toegepaste pot, elke gewenste potafstand leveren.

VG Teeltgoot

De VG Goot wordt als drainwater opvanggoot gebruikt bij de PG Goot. De vleugelgoot beschikt over een hoge draincapaciteit, waardoor natte plekken in de kas voorkomen worden. Zowel de afstand tussen de goot en wortels als het afschot van de VG Goot zijn instelbaar, zodat de meest ideale stroomsnelheid van het drainwater voor elke teelt toepassing ingesteld kan worden. De ronde kraalranden voorkomen bovendien snijwonden en dragen bij aan een hoge vormvastheid.