• slide 1
  • Slide 2

Voordelen teeltgootsysteem

Door de opmars van gesloten telen, heeft het telen op goten een grote evolutie doorgemaakt. In veel gevallen is 100 % gesloten telen zelfs een milieuvereiste. Met teeltgoten van FormFlex kunt u aan die eisen voldoen en besparen op productie- en arbeidskosten.

Voordelen:

  • Hergebruik van drainwater en meststoffen
  • De waterhuishouding is voor elke plant identiek
  • De luchtcirculatie door het gewas is optimaal
  • Groei van de gewassen is beter te sturen
  • Ziekten en plagen krijgen minder kans
  • De arbeidsproductiviteit stijgt
  • Verbetering arbeidsomstandigheden door werken op de goede hoogte
  • Deze voordelen resulteren in een hogere productie, van betere kwaliteit.

Uw teeltgootsysteem op maat

Metazet/FormFlex levert een compleet assortiment goten voor verschillende teelten. In nauw overleg met u kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teelt. Elke goot is leverbaar in diverse maatvoeringen zodat wij deze volledig naar uw wensen kunnen aanpassen.

Meer informatie over het gootsysteem voor uw teelt vind u in de brochure!

Download de brochure

KG teeltgoot

De KG Goot van Metazet/FormFlex was de eerste teeltgoot op de markt. Deze goot is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste ter wereld en is nog steeds ongekend succesvol. De KG Goot kan zowel hangend als ondersteund gebruikt worden en is geschikt voor substraatmatten met in het bijzonder steenwol en cocos. De KG Goot is echter ook geschikt voor de toepassing van bakken. De opstaande randen fixeren het substraat optimaal en bieden een hoge stabiliteit. De drainkanalen zijn in diverse breedten en dieptes leverbaar de hoge vormvastheid maken grote overspanningen mogelijk. De KG Goot is in overleg met u en afhankelijk van het teeltmedium in elke gewenste breedtemaat te leveren.

GG Teeltgoot

Speciaal voor de rozenteelt ontwikkelde Metazet/FormFlex de GG Goot, inmiddels dé internationale standaard voor de rozenteelt. Deze ondersteunde goot is bijzonder geschikt voor Rockwool en Cocopeat, maar daarnaast ook geschikt voor toepassing van bakken. Doordat het drainwater gescheiden is van het substraat zal er geen wortelgroei in de drainwaterkanalen plaatsvinden en de verspreiding van ziektes minimaal zijn. Het substraat wordt optimaal over de volle breedte ondersteund, waardoor de waterverdeling optimaal is. De opstaande randen fixeren bovendien het substraat en bieden een hoge stabiliteit bij het inbuigen van het gewas. De GG Goot kan in overleg met u en afhankelijk van het teeltmedium in elke gewenste breedtemaat geleverd worden.