• slide 1
  • Slide 2

Nieuwe aardbeiengoot vergroot stabiliteit

Bij een aardbeienkwekerij in Venlo heeft FormFlex onlangs de nieuwe aardbeiengoot geleverd.

Opvallend aan deze goot is de extra ril in het dak van de goot om de stabiliteit van substraatbakken te waarborgen. Daarnaast is eventuele wortel-ingroei bij gebruik van deze goot uitgesloten.

De kweker meldde dat de substraatbakken vanzelf over de ril geleid worden tijdens het plaatsen op de goot. Deze ril is in breedte verstelbaar zodat verschillende substraatbakken toepasbaar zijn.

FormFlex heeft 2 jaar geleden bij deze klant de voormalige tomatenkwekerij met een omgekeerde goot omgebouwd tot aardbeienkwekerij. Aan de 5 reeds aanwezige goten per tralie zijn 2 extra goten toegevoegd en alle goten zijn voorzien van gewasbeugels. Een nadeel van dit systeem is dat de bakken volledig los op het plateau staan en daardoor de kans bestaat dat de bakken van de goot afglijden.

De keuze voor de nieuwe goot is gebaseerd op twee jaar goede ervaring met het telen op de omgekeerde goot. De prijs-kwaliteitverhouding, alsmede de sterkte (5 meter overspanning) en het goed en eenvoudig kunnen reinigen van de goot zijn pluspunten.